به قسمت فروش کابل های آلومینیوم خوش آمدید

با توجه به نیاز روز افزون به محصولات کابل های آلومینیومی و کابل خودنگهدار مجموعه،شروع به عرضه این نوع کابل ها را گرفت و هم اکنون نیز تنوع بسیار بالایی در موجود بودن انواع سایز ها با برند های مختلف وجود دارد که شما میتوانید از طریق منوی تماس با ما از قیمت محصولات با خبر شوید.یا هم چنین میتوانید با شماره های زیر تماس بگیرید.با تشکر.

02166749830 و 02166171831 و 02166172043

در این قسمت از سایت فروش سیم و کابل و کابل شبکه به بررسی کارخانجات تولیدکننده کابل آلومینیوم میپردازیم.تولید کابل آلومینیوم تقریبا از سال 1970 شروع شد و از آغاز شروع تولید نمودار تولید افزایشی را داشته و دور از انتظار نیست که تا چند سال آینده جایگزین کابل مسی شود.

شاید در سال 1970 که برای اولین کابل از آلومینیوم برای استفاده از برق استفاده شد کمتر کسی پیش بینی میکرد که روزی کابل آلومینیومی بتواند به این گستردگی تولید و پخش شود.
نگاهی ساده به گستردگی استفاده :
اگر یک بار بعد از خارج شدن از درب منزل خود نگاهی به تیر های چراغ برق کوچه یا خیابان محل زندگیتان یا محل کار خودتان بی اندازید متوجه میشوید که تمام سیم های روی تیر از نوع آلومینیوم میباشد.
نگاهی تخصصی تر :
شاید برای پی بردن به مقرون به صرفه تر بودن کابل های آلومینیومی نسبت به کابل های مسی نیازی به تخصص و ابزار نداشته باشیم. با یک جمع و ضرب ساده میتوان به این پی برد.

آلومینیوم فلزی است که انتقال برق را به خوبی مس انجام نمیدهد اما درصد این اختلاف انتقال برق بسیار زیاد نیست.متخصصین تولید کننده سیم و کابل توانسته اند به یک فرمول تقریبا دقیق در این مورد برسند.با این فرمول به سادگی میتوان مقدار مجاز جریان برق در کابل مسی را به در کابل آلومینیوم نیز مشاهده کرد.

به عنوان مثال کابل 95*1 مسی در متراژ 10 متر قادر به تحمل 275 آمپر میباشد،برای یافتن سایز مورد استفاده در کابل های آلومینیوم دو راه وجود دارد. اولین راه سطح مقطع (مثال 95) را دو سایز کابلی بالا میبریم (95/120/150) یا سطح مقطع (95) را در عدد 1.6 ضرب میکنیم و عدد به دست آمده سطح مقطع مورد مجاز ما است.( البته برای تعیین کابل مورد نیاز بهتر است با متخصصین این کار مشورت کنید.)
اما یک سوال آیا کابل آلومینیومی معایبی نیز دارد؟
به طور کلی معایبی ندارد اما به نکته میتوان اشاره کرد:
1.خطر آتش سوزی بیشتر.
2.تلفات بیشتر در کابل هاب خودنگهدار
3.شکننده بودن خود فلز (آلومینیوم را نمیتوان به خوبی مس افشان کرد)
4.برابر بودن تولید هزینه نسبت به کابل مسی و …..
اما مزایای این کابل بسیار قابل حس تر  است:
1.صرفه جویی در هزینه
2.سبک بودن کابل
3.خطر سرقت کمتر
4.استفاده آسان در تیر چراغ برق
5.کار کردن آسان نسبت به کابل مسی و ….

اما چیزی که باعث شد در این چند ساله کابل آلومینیوم سرعت چشم گیری در صنعت برق داشته باشد،افزایش قیمت مس بود.قیمت مس در این چند ساله اخیر در بازار جهانی شاهد افزایش پی در پی بود اما این افزایش در آلومینیوم کمتر بود و کمتر حس میشد.
اکنون در بازار کشور ما خوشبختانه کارخانجات زیادی محصولات با کیفیت تولید میکنند و در این قسمت از وبسایت به معرفی برخی از آن ها پرداخته ایم.

آلومینیوم عنصری است با عدد اتمی 13. از جمله فلزات نرم و چکش پذیر با چگالی تقریبی 2770 کیلو گرم…
آیا این اطلاعات برای مصرف کنندگان کابل های آلومینیومی نیاز است؟
دانستن آنها شاید لازم باشد اما ضرورتی ندارد.

اما چرا در بین فلزات دیگر تنها آلومینیوم توانست با مس به رقابت بپردازد و حتی در این روزها  جایگاه بهتری داشته باشد.

1. داشتن خواص منحصر به فردی مانند نسبت استحکام به وزن بالا،

2.قابلیت جوشکاری خوب

3.شکل‌پذیری عالی و مقاومت به خوردگی…

اما مصارف این فلز تنها به بازار سیم و کابل آلومینیومی خلاصه نمیشود. مثال :

1.حمل و نقل (اتومبیل‌ها، هواپیماها، کامیون‌ها، کشتی‌ها، ناوگان‌های دریایی، راه‌آهن و…). از آلومینیوم به دلیل چگالی پایین آن استفاده می‌شود؛

2.بسته‌بندی (قوطی‌ها، فویل و…). از آلومینیوم به دلیل غیرسمی بودن، جاذب نبودن و تراشه‌تراشه نشدن استفاده می‌شود؛

3.ساختمان‌ها و ساخت‌وساز (درب، پنجره، دیوار پوش‌ها و…). از آنجایی که فولاد ارزان‌تر از آلومینیوم است، زمانی از آن استفاده می‌شود که عواملی مثل زنگ‌نزن بودن، سبکی یا عوامل مهندسی مدنظر باشد؛

4.خطوط انتقال برق (هدایت الکتریکی آلومینیوم از مس بیشتر و از طلا کمتر می‌باشد اما استحکام مکانیکی ان در برابر کشش از مس کمتر می‌باشد و لذا برای ساخت هادی‌های آلومینیوم به منظور استفاده در خطوط انتقال از هسته‌ای فولادی برای تقویت استحکام ان در برابر کشش استفاده می‌کنند معروف‌ترین هادی آلومینیومی با ویژگی‌های بالا که در ۹۰ درصد خطوط انتقال استفاده می‌شود هادی ACSR می‌باشد).

5.در ساخت و طراحی انواع هیت سینک ها (قطعه خنک کننده) که در بسیاری از قطعات الکترونیکی و حتی لامپ های led نیز استفاده میشود.

شروع مصرف آلومینیوم تقریبا از سال 1900 شروع شد،تولید جهانی آلومینیوم در سال ۱۹۰۰ میلادی ۶٬۸۰۰ تن بود،تولید سالیانه در سال ۱۹۱۶میلادی از ۱۰۰۰۰۰ تن در سال بالاتر رفت؛ ۱٬۰۰۰٬۰۰۰ تن در سال ۱۹۴۱؛ ۱۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تن در سال ۱۹۷۱. در دهه ۱۹۷۰ میلادی، افزایش تقاضا برای آلومینیوم آن را به یک کالای مبادلاتی تبدیل کرد؛ در سال ۱۹۷۸ میلادی آلومینیوم وارد بورس فلزات لندن شد که قدیمی‌ترین بورس مبادلاتی فلزات صنعتی در جهان به‌شمار می‌آید. 

خروجی همچنان به رشد ادامه داد: تولید سالانه آلومینیوم بیش از ۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تن در سال ۲۰۱۳ میلادی است.

در کشور ما هم اوایل تعداد محدودی از شرکت های تولید کننده سیم و کابل شروع به تولید کابل های آلومینیومی کردند و اکثر تولیدات این کارخانجات به صورت سفارشی برای خطوط هوایی بود و در بازار هم تقریبا فروشگاهی با عنوان عرضه کننده کابل های آلومینیومی دیده نمیشد.

دلیل آن هم مشخص بود،در آن زمان ها (تقریبا سال 1388 شمسی) قیمت فلزات آن قدر بالا نبود و اطلاعات چندانی در مورد این کابل ها نبود و این عقیده هم تقریبا بین مردم رواج بود که آلومینیوم رسانایی ای به خوبی مس ندارد و عمر آن بسیار کوتاه هست.

درست است، رسانایی آلومینیوم به خوبی رسانایی مس نیست اما هیچ متخصصی در این زمینه توصیه نمیکند که برای جایگزین کردن کابل آلومینیوم به مس دقیقا از معادل آن استفاده کرد.(در پاراگراف های بالاتر نحوه ی محاسبه کردن معادل آلومینیوم به مس توضیح داده شده است.)

در مورد عمر کابل هم درست است عمر آلومینیوم نسبت به مس کمتر است اما کابل آلومینیوم حداقل بین 30 تا 50  سال شاید هم بیشتر عمر کند.که این میزان عمر ،کاملا نیاز مصرف کنندگان را برطرف میکند.

اما هنوز هم مس حرف اول را در صنعت سیم و کابل میزند.

در بسیاری از مکان ها امکان استفاده از کابل آلومینیوم وجود ندارد.به عنوان مثال در برخی موارد محدودیت اندازه وجود ندارد.

آلومینیوم را نمیتوان مانند مس افشان کرد در نتیجه تولید آن در سایز های پایین سیم و کابلی امکان پذیر نیست.

اما از آلومینیوم در تولید سیم و کابل نیز سواستفاده شد.متاسفانه برخی کارخانه های زیر زمینی و غیر استاندارد به جای استفاده از مس برای تولید سیم و کابل از آلومینیوم استفاده کردند .

تا به حال اصطلاح CCA به گوش شما رسیده است ؟این اصطلاح کوتاه شده ی سه کلمه copper coated aluminum است،به طور ساده یعنی روکش مسی که آلومینیوم را پوشانده است.بدین معنی است که از در مغز کابل های مسی از آلومینیوم استفاده کرده و آن را با روکش مس آبکاری کرد تا مصرف کننده از این موضوع خبردار نشود.این کار بسیار خطرناک است و موجب اتفاق های جبران ناپذیری در برخی موارد میشود.

شما میتوانید با خرید از فروشگاه های معتبر از این موضوع دور شوید و یا  با حرارات دادان به مغز سیم یا کابل متوجه مس یا آلومینیوم بودن آن شوید.

اما CCA موارد استفاده دیگری  هم دارد مثلا استفاده از شیلد کابل های شبکه و کابل های RG ،اما این نکته بهتر است  در بسته بندی محصول ذکر شود و طبق نطر و تاییدیه کارشناسان مربوطه باشد.

اما کدام کارخانجات در کشور ما شروع به تولید کابل آلومینیومی کردندو آیا از کیفیت خوبی برخوردار هستند ؟

خوشبختانه کشور ما در زمینه تولید سیم و کابل از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است و با توجه به موجود بودن معادن مس و آلومینیوم و دیگر مواد اولیه تولید سیم و کابل هیچ موقع در کشور کمبودی در این زمینه نداشته ایم  و حتی شاهد صادارات سیم و کابل به کشورهای دیگر نیز هستیم.

اما به طور کلی اگر به بازار سیم و کابل لاله زار نگاه کنیم ،متوجه یک تقسیم بندی میشویم.به این معنی که برخی کارخانجات با توجه به مجهز بودن ماشین آلات و دستگاه های مربوطه  های پیشرفته و هم چنین تخصص در آن زمینه شروع به کابل های فشار متوسط و فشار قوی کرده اند.مثل کابل ابهر،کابل یزد،کابل البرزو…(البته فقط محصولات این کارخانجات مربوط به کابل های فشارقوی نمیباشد شما میتوانید با تماس با این کارخانجات از دیگر محصولات تولیدی  آنها آگاه شوید.)

برخی نیز شروع به تولید سیم و کابل فشار ضغیف و ساختمانی کرده اند (که اکثر کارخانه های سیم و کابل در این زمینه فعالیت میکنند.به دلیل بالا بودن مصرف). مانند کابل خراسان افشارنژاد و کابل همدان…(البته فقط محصولات این کارخانجات مربوط به سیم و کابل فشار ضعیف و ساختمانی  نمیباشد شما میتوانید با تماس با این کارخانجات از دیگر محصولات تولیدی  آنها آگاه شوید.)

برخی نیز به تولید کابل های کنترل و کابل های فرمان پرداختن مانند سیم و کابل رسانا، سیم و کابل کسری و سیم و کابل پارس صنعت رسانا  و …(البته فقط محصولات این کارخانجات مربوط به سیم و کابل فرمان و کنترل  نمیباشد شما میتوانید با تماس با این کارخانجات از دیگر محصولات تولیدی  آنها آگاه شوید.)

برخی نیز شروع به تولید کابل های خودنگهدار و کابل  آلومینیومی کردند که در این قسمت بیشتر مورد بحث ما میباشد.مانند سیم و کابل مسین،سیم و کابل ماهان کابل امیر و …(البته فقط محصولات این کارخانجات مربوط به سیم و کابل آلومینیومی و خودنگهدار  نمیباشد شما میتوانید با تماس با این کارخانجات از دیگر محصولات تولیدی  آنها آگاه شوید.)

سیم و کابل های آلومینیومی در چه سایزهایی تولید میشوند ؟

سیم آلومینیوم که به دو صورت روکش دار و بدون روکش تولید میشود و در سایز های مختلف جهت خطوط شبکه هوایی و انتقال برق استفاده میشود.

اکنون کاربرد در این قسمت می توانید کاربرد برخی از سایز های کابل های مختلف را مشاهده کنید.

کابل آلومینیوم 10*2 : تقریبا میتوان گفت اولین سایز تولید شده هر کارخانه سیم و کابل میباشد.موارد مصرف بیشتر برای انتقال برق تکفاز  یک واحد مسکونی.

کابل آلومینیوم 16*2 : این سایز کابل هم معمولا برای تامین برق تکفاز یک واحد استفاده میشود.

کابل آلومینیوم 25*2 و کابل آلومینیوم 35*2 : برای انتقال برق تکفاز یک یا چند واحد یا در متراژهای بالاتر.

کابل آلومینیوم 10*4 : برای انتقال برق سه فاز یک کارگاه یا یک دستگاه تقریبا کوچک.

کابل آلومینیوم 16*4 : برای انتقال برق سه فاز یک کارگاه متوسط (یکی از پرکاربردترین سایزها ).

کابل آلومینیوم 16+25*3 : برای انتقال برق سه فاز یک کارگاه نیمه بزرگ یا یک پمپ آب.

کابل آلومینیوم 16*35+3 : موارد مشابه سایز بالا.

کابل آلومینیوم 25+50*3 : برای انتقال برق سه فاز پمپ های بزرگ صنعتی

کابل آلومینیوم 35+70*3 : برای انتقال برق سه فاز  اصلی یک کارخانه بزرگ (یکی از پرکاربردترین سایزها ).

کابل آلومینیوم 50+95*3 : برای انتقال برق سه فاز  یک کفکش بزرگ.

کابل آلومینیوم 70+120*3 : برای انتقال برق سه فاز اصلی یک کارخانه بزرگ (یکی از پرکاربردترین سایزها).

کابل آلومینیوم 70+150*3 و 95+185*3 و 120+240*3 : برای انتقال برق سه فاز  اصلی کارخانه های بزرگ و حتی ورودی برق اصلی چند مشترک.

البته امکان استفاده تک رشته نی وجود دارد.به عنوان مثال به جای استفاده از کابل 120+240*3 می توان به صورت تک رشته از مقطع 240*1 و نول آن 120*1 نیز استفاده کرد.

هم چنین این مصارفی که ذکر شد حالت عمومی دارد و کاربردهای مختلفی نیز دارند.

اما چگونه کابل مورد نیاز خود را پیدا کنیم؟

1.با کارشناسان این زمینه مشورت کنید.

2.استفاده از جدول مسافت بر حسب آمپر

سیم و کابل

جدول مسافت بر حسب امپر

شما در انتهای این صفحه میتوانید اطلاعاتی در مورد برخی کارخانجات تولید کننده سیم و کابل های آلومینیومی  و کابل های خودنگهدار کسب کنید.

چرا کابل آلومینیوم

شاید اصلی ترین دلیل استفاده گسترده تر در سال های اخیر افزایش بی سابقه قیمت جهانی مس باشد که همین یک دلیل شاید کافی باشد اما دلایل دیگری نیز دارد.با توجه به افزایش قیمت جهانی مس هزینه تولید سیم و کابل مسی افزایش پیدا کرد و همین موضوع باعث شد تا برخی از از کارخانجاتی که تازه شروع به فعالیت کرده بودند دچار مشکل و عدم توانایی در خرید مواد اولیه که مس می باشد کند.

از این سو برخی کارخانجات شروع به تولید خطوط کابل های آلومینیومی کردند و با توجه به ارزان تر بودن قیمت آلومینیوم توانستند خطوط تولید خود را راه اندازی کنند.

دلیل بعدی میتوان به میزان خطر سرقت اشاره کرد.زیرا کابل های مسی مصرف شده حتی قیمت بالایی دارند اما این موضوع خیلی در مورد کابل های آلومینیوم مشاهده نمیشود.

آیا کابل آلومینیوم ( به زبان ساده) جواب کار می دهد؟

جواب سوال مشخص است.اگر در اندازه گیری و انتخاب سایز درست عمل کرده باشید حتما جواب میدهد.متاسفانه برخی افراد برای خرید و فروش کابل آلومینیوم از افراد متخصص مشورت نمیگیرند و این موضوع باعث میشود در انتخاب کابل آلومینیوم دچار اشتباه شوند.

ساختار کابل آلومینیوم

در ساختار فرقی با کابل مسی ندارد و تنها تفاوت در مغز آن است. روکش های کابل آلومینیوممعمولا  PVC یا XLPE می باشد.

کابل آلومینیوم در چه سایزهای تولید میشود؟

کابل آلومینیوم هم مثل کابل مسی به صورت تک رشته از سایز 16MM تا 500 MM (حتی بیشتر ) دو رشته از 10MM تا 50MM و چهار رشته نیز از 10MM تا 240MM و به صورت سفارشی نیز در دیگر سایزها توسط کارخانجات قابل تولید می باشد.

کابل آلومینیوم خودنگهدار :

کابل های در شبکه برق تکفاز و سه فاز. دارای هادی آلومینیومی و یک رشته نگهدارنده جهت کابل کشی تیر برق .موارد مصرف خطوط اصلی برق.

اما استفاده از آلومینیوم تنها در هادی سیم و کابل خلاصه نمیشود.در بازار فروش سیم و کابل ما شاهد تنوع محصولات زیادی هستیم.از سیم های ساختمانی تا کابل های صنعتی و …. .اما برخی کابل های انتقال تصویر یا انتقال داده نیاز به فویل یا شیلد دارند که دچار نویز نشوند.بیساری از فویل و شیلد آلومینیومی استفاده میکنند.البته طبیعتا به خوبی مس نیست.

تقریبا میتوان تاریخچه ی اولین  مصرف کابل آلومینیوم را به دوران جنگ جهانی برگشت داد.در آن دوران به دلیل کاهش فلز مس استفاده از کابل آلومینیومی میتوان گفت برای اولین بار ها اتفاق افتاد.

آیا کابل آلومینیوم معایب هم دارد ؟ به طور کلی میتوان گفت که در برخی از مواقع ما مجاز به استفاده از کابل آلومینیومی نیستیم.به عنوان مثال :برخی افراد سوجو در بازار فروش  سیم و کابل شروع به تولید محوصلات کابلی کردند و به جای استفاده از مس در کابل از آلومینیوم استفاده کردند.که این مورد بسیار خطرناک نیز می باشد چونکه مصرف کننده بر اساس سایز مسی،کابل مورد نظر خود را محاسبه و انتخاب کرده.البته فهمیدن این موضوع تقریبا ساهد می باشد اما نه برای مصرف کننده چون که وزن این گونه محصولات بسیار پایین تر از نمونه استانداردی بوده اما بهتر است که مصرف کنندگان از فروشگاه های معتبر و پس از خرید کد استاندارد محصول را چک کنند.

موارد مصرف آلومینیوم در سیم و کابل های مخابراتی:

به طور کلی از فلز مس برای تولید سیم و کابل تلفنی استفاده میشود اما با گذشت زمان و افزایش قیمت مس شاهد استفاده در صنعت تولید کابل های تلفنی نیز بودیم.

مس یا آلومینیوم؟  انتخاب فلزات رسانا برای صنایع و کاربردهای مختلف می تواند یک چالش باشد.  مس به دلیل رسانایی عالی و چکش خواری به استاندارد در کابل ها و سیم ها تبدیل شده است.  با این حال، در مقایسه با آلومینیوم نسبتا سنگین و گران است.  تغییر به آلومینیوم، که سبک تر و به طور قابل توجهی کم هزینه تر از مس است، در بسیاری از موارد یک گزینه قابل استفاده است.  استفاده موفقیت آمیز از آلومینیوم به درک توانایی های این فلز رسانا و چگونگی مقابله با چالش هایی که ارائه می دهد است.  قیمت مس معمولاً دو برابر آلومینیوم است.  این تفاوت قابل توجه در قیمت به دلیل در دسترس بودن بیشتر آلومینیوم خام نسبت به مس است.  پس از اکسیژن و سیلیکون، آلومینیوم سومین عنصر رایج در پوسته فوقانی زمین است، در حالی که مس در فهرست مواد خام در رتبه بیست و پنجم در دسترس بودن قرار دارد.  ارزیابی قیمت های فعلی با نوسانات بازار مواد خام بیشتر تقویت می شود.  نوسانات آلومینیوم به اندازه مس فرار نیست، که امکان برنامه ریزی بهتر مواد را فراهم می کند.

سیم کشی آلومینیومی چیست؟

سیم آلومینیومی برای مدت زمان قابل توجهی به‌عنوان یک رسانای الکتریکی مورد استفاده قرار گرفته است، به‌ویژه در تاسیسات برق مربوط به خطوط انتقال برق که مدت کوتاهی پس از شروع سیستم‌های توزیع برق مدرن که در اواخر دهه 1880 ساخته شده‌اند، استفاده می‌شوند. سیم آلومینیومی برای انتقال جریان یکسان به گیج سیم بزرگتر از سیم مسی نیاز دارد، اما همچنان برای کاربرد خاصی از سیم مسی ارزان‌تر است.

آلیاژهای آلومینیومی که برای هادی‌های الکتریکی استفاده می‌شوند تنها تقریباً ۶۱ درصد به اندازه مس با همان مقطع رسانا هستند، اما چگالی آلومینیوم ۳۰.۵ درصد مس است. بر این اساس، یک پوند آلومینیوم دارای ظرفیت حمل جریان برابر با دو پوند مس است. از آنجایی که قیمت مس تقریباً سه برابر وزن آلومینیوم است (تقریباً 3 دلار در پوند[4] در مقابل 1 دلار در پوند[5] دلار تا سال 2017)، سیم های آلومینیومی یک ششم هزینه سیم مسی با همان رسانایی هستند. . وزن کمتر کابل آلومینیوم به‌ویژه باعث می‌شود که این هادی‌های الکتریکی برای استفاده در سیستم‌های توزیع نیرو توسط شرکت‌های برق مناسب باشند، زیرا برج‌ها یا سازه‌های پشتیبان فقط باید نیمی از وزن سیم‌ها را برای حمل جریان مشابه تحمل کنند.

در اوایل دهه 1960، زمانی که رونق ساخت و ساز مسکن در آمریکای شمالی وجود داشت و قیمت مس میخ‌شده بود، سیم آلومینیومی ساختمانی با استفاده از آلیاژ آلومینیوم درجه AA-1350 در اندازه‌هایی به اندازه کافی کوچک برای استفاده در مدارهای انشعاب بار کمتر در خانه‌ها تولید می‌شد. در اواخر دهه 1960 مشکلات و خرابی‌های مربوط به اتصالات مدار انشعاب برای سیم ساختمان ساخته شده با آلیاژ آلومینیوم درجه AA-1350 شروع به ظهور کردند، که منجر به ارزیابی مجدد استفاده از آن آلیاژ برای سیم ساختمان و شناسایی نیاز شد. برای آلیاژهای جدیدتر برای تولید سیم ساختمان آلومینیومی.

 
 

 

به دلیل درخواست بسیاری از عزیزان مبنی بر قرار دادن اطلاعات بیشتر در مورد کابل های آلومینیومی قصد داریم موارد مصرف برخی از سایزهای پرمصرف را تخصصی تر بررسی کنیم.

کارخانه های تولید کننده کابل آلومینیوم و کابل خودنگهدار